Sportshypnose

SPORTSHYPNOSE


Jeg har igennem livet dyrket meget sport og i en periode i start 90´erne trænede jeg på elite niveau.


At træne på eliteniveau betød, at jeg trænede 6 dage om ugen og 2-4 timer om dagen. jeg trænede som kampbokser med målet at komme i ringen. Derudover styrketrænede jeg og løb ved siden af, for at komme i bedst mulige form, og få den mest optimale fysiske og mentale styrke. Den vigtigste faktor i boksning oplevede jeg som den mentale styrke og balance. Er du bange for din modstander har du tabt inden kampen er i gang. Udstråler du overskud, selvtillid og ro, så kan du allerede her "vinde et par mentale point" over din modstander.


Desværre fik jeg et piskesmæld ved en arbejdsulykke og jeg måtte stoppe min træning. Jeg savnede det hver dag, men fortsatte med at løbetæne, så snart jeg igen kunne bevæge mig uden smerter. I begyndelsen af 2007 blev mit mål at løbe marathon, hvilket jeg var klar til i foråret 2008. Det var hård og vedholdende træning - også i sne og regn - men jeg ville dét - jeg havde et mål. Jeg var topmotiveret...men ikke hver gang, og der var også perioder hvor jeg stod helt stille på grund af små skader. Jeg har en stor forståelse for de sportsudøvere jeg møder i min klinik uanset om de træner professionelt eller for at holde sig selv lidt ved lige - jeg genkender mange af problemerne og frustrationerne fra min egen tid - også de der rider, for jeg har redet siden jeg var 6 år gammel.

cycling-1813444__340
golf-3685616__340
horse-965582__340
swimmers-79592__340
tartan-track-2678544__340
football-3471402__340
box-1514845__340
running-1944798__340

Hypnose brugt i sportsverdenen er et stærkt og anerkendt værktøj uanset dit niveau, typen af sport og om du dyrker individuel- eller holdsport. Ønsker du bedre præstation, bedre resultater, mere mental- og/eller fysisk styrke og balance, så er der rigtig god og hurtig hjælp at hente i hypnosen.


I de fleste sportsgrene afhænger resultatet mere af den mentale balance, end af den fysiske performance – for er der ikke balance i sindet, så kan din krop ikke arbejde optimalt.


De klienter jeg møder i forhold til sport, har ikke nødvendigvis deres sportsgren til fælles, men problemerne er de samme. Nogle af de problemstillinger jeg oplever hos klienter, hvor emnet er sport og præstation er:


 • Manglende styr på konkurrencenerverne
 • Har mistet troen på succes og det gode resultat
 • Begrænser sig selv i forhold til at kunne yde optimalt
 • Svigtende udholdenheden – fysisk og mentalt
 • En følelse af, at alle andre er bedre, og at andre kommer nemmere til de gode resultater
 • Svigtende motivation
 • Sport af pligt og ikke af lyst


Dette er bare nogle af de problemstillinger jeg møder, når jeg arbejder med hypnose og coaching i forhold til sport, og problemerne er identiske uanset om der er tale om golf, fodbold, svømning, cykelløb, bueskydning eller noget helt andet. Ridningen har en ekstra dimension på, for her er nervøsitet eller direkte angst for hesten desværre en hyppig ”gæst”, men det kan vi bestemt også gøre noget ved.


Du har meget at vinde ved sportshypnose. Vil du have et bedre resultat, vil du være nummer 1, eller vil du bare have en accept af, at du ”vandt” fordi du gjorde dit bedste og gennemførte. Måske fik en anden medaljen, men du fik en personlig sejr.


Sportshypnose giver gode resultater i forhold til at:


 • Øge udholdenhed
 • Give dig kampgejst i stedet for at du tøver
 • Give dig bedre/hurtigere resultater
 • Øge din performance
 • Fjerne nervøsitet og give dig ro
 • Flytte negative tanker til positive resultater
 • Holde fokus
 • Give mental balance
 • Øge din præstation
 • Give selvtillid og selvværd
 • Give dig nærvær i din sport
 • Eliminere stress
 • Give ro, balance, overskud og overblik
 • Øge koncentrationen
 • Blive i stand til at give slip på forstyrrelser
 • Kontrollere/reducere/fjerne smerter
 • Øge din motivation
 • Øge din kropsbevidsthed
 • Øge din udholdenhed
 • Få et naturlig forhold til kost
 • Fjerne begrænsninger som: angsten for succes, angsten for at fejle
 • Give dig troen på success
 • Og meget meget mere


Sportshypnose

Hypnosen arbejder direkte med det ubevidste sind, som er den del den del af hjernen der kontrollerer adfærd. Hypnose giver ofte hurtige positive forandringer på en eller ganske få sessioner. De styrker og ressourcer du har brug for mentalt, følelsesmæssigt og fysisk, for at du kan opnå succes indeholder du allerede.


Med hjælp fra hypnosen får du adgang til disse styrker og ressourcer og bliver i stand til at opleve og udleve dit virkelige potentiale – du er i stand til at blive den sportsudøver du gerne vil være.

 

De fleste sportsudøvere ved godt, hvor de kan blive bedre, men derfra og så til at ”løse problemet” er noget helt andet. Det kan jo også være, at problemet slet ikek er problemet, men at begrænsningen ligger et helt andet sted. Hvor en begrænsning er, er for så vidt ikke vigtigt, men hvordan du gerne vil være som sportsudøver, hvilke mål du har og hvor du vil være stærkere er vigtigt.


Når sportsresultaterne svigter

Der kan være mange årsager til sportsresultaterne ikke er optimale, og mange faktorer kan spille ind i den pågældendes personlige liv: familie, relationer, arbejde, afhængigheder mv.


Alt hvad der giver bekymringer, negative tanker, frygt og ubalancer vil give en nedsat ydeevne, men heldigvis kan hypnosen bruges i alle situationer, så præstationen og nærværet ikke bliver forstyrret af eksterne forhold og problemer.


Det ses også ofte, at der bag topatletens "facade" gemmer der sig virkelige udfordringer som angst, depression og ikke mindst angsten for at fejle fordi kravene ved konkurrencer er så høje – dette er uanset om det er konkurrence med/mod andre, eller bare det er konkurrere med sig selv, og de krav udøveren har stillet til sig selv.  


For at du kan blive den bedste udøver at lige præcis din sportsgren, så handler det om at skabe balance, og dermed sundhed mellem krop og sind.


Hvad fysisk aktivitet gør for kroppen gør hypnose for sindet


sportshypnose

Jeg var bange for succes


Jeg er 34 år og distanceløber. Jeg har løbet hele mit liv og jeg elsker det - det er ikke kun jeg kobler af og clearer hovedet, men også der hvor jeg kan præstere og få en personlig tilfredsstillelse i at have mål (tid og distance).


Jeg nåede bare ikke rigtigt mine mål i min sprot. Det var som om, at hver gang jeg virkelig flyttede mig i styrke og min tid, så blev jeg bremset. Jeg blev frustreret og ked af det, for hvad var der galt? jeg ville jo bare så gerne og havde potentialet.


Jeg var bange for at få success og at folk skulle opfatte mig som selvglad og med storhedsvanvid når jeg nåede successen.


Jeg elsker bare hynosen og coachingen, men kunne ikke have klaret det uden. Nu nyder jeg hver en sejr og jeg er stolt over at være mig, og at have x-factor i min sport. Tusind tak og den største anbefaling herfra.

Jeg gav slip


Tårer og frustration - jeg blev klar over, at jeg dyrkede min sport fordi mine forældre forventede det - det var deres behov og ikke mit.


Efter en hypnose session, hvor vi snakkede om hvad jeg egentlig ville, og jeg fik "opdateret" mit selvværd og min mulighed for at sige NEJ, blev jeg et helt nyt menneske.


Jeg fandt mig selv og sagde farvel til min sport - for at give plads til at være mig og til at gøre peæcis, hvad jeg har lyst til


knus og du har været en fantastisk hjælp i en svær tid


Charlotte H

Jeg var røget af min hest


Efter en ufrivillig afsidning af min hest blev jeg bange for at ride i galop. Jeg prøvede hypnosen for jeg havde intet at miste og var nysgerrig efter en lang snak med Stephanie.


I slutningen af sessionen så jeg mig selv derude fremtiden ride rundt i ridehuset i galop, og det gik bare så fint. Stephanie arbejdede med en teknik der hedder Rewind, fordi jeg havde haft den opelvelse og  efterfølgende kunne jeg ganske enkelt ikke finde følelsen af angst eller nervøsitet.


Så det billeder af, hvor jeg red rundt i galop blev til virkelighed ganske få dage senere og jeg er så taknemmelig


Jeg kan kun anbefale hypnose - det kostede mig en session at komme i gang med min hest igen, og det var hver en krone værd.


Kærlig hilsen Bente